top of page

Et kreativt arbejdsmiljø reducerer stress

Kreativitet gavner det mentale helbred og reducerer stress

Lektor ved Institut for Psykologi på Lunds Universitet Farida Rasulzada har undersøgt, hvad et kreativt arbejdsmiljø betyder for medarbejdernes trivsel og sundhed. 'En kreativ arbejdsplads er præget af positive tanker og energi. Velværet stiger, og stress-symptomer reduceres. Medarbejderne bekymrer sig mindre, sover bedre og har mindre hjerteflimmer. Resultatet er det samme uanset branche. ”Mennesker har en medfødt evne til at skabe. Når vi kommer på idéer, der har værdi for arbejdspladsen og fører dem ud i livet, udvikler vi os. At bidrage til arbejdspladsens fremgang gør os glade,” forklarer Farida Rasulzada'. - Sundtliv.nu

Hvordan skaber man en kreativ arbejdsplads?

Et kreativt arbejdsmiljø kræver en hvis form for struktur og opmærksomhed. Hemmeligheden er prioritering - at sætte tiden af til at støtte det kreative arbejdsmiljø og lytte til de medarbejdere, som skal fungere i det. Gode idéer udvikles som regel sammen med andre. Derfor er sociale arrangementer med fokus på kreativitet en del af løsningen.

Implementering af kreativitet

Nogle inddrager områder i virksomheden, som transformeres til 'kreative rum'. Der kan også være tale om en 'kreativ depeche', som går på skift medarbejderne imellem. Den endelige form eller implementering afhænger i sidste ende af den eksisterende kultur og af lederen.

Med ønsket og en kreativ, afslappende og glædelig jul.

Lise Vestergaard

www.lisevestergaard.dk

info@lisevestergaard.dk

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page