top of page

Investér i dig selv


I hverdagen kan man tit have brug for et åndehul og tid til at fordybe sig i noget, der giver ro. For der er stort set hele tiden noget, vi skal forholde os til! Og når vi ikke er i dialog eller samtale med andre, er vi i en kontant ‘dialog’ med os selv. Vi har dagligt hovedet fyldt med selvsnak, beslutninger, vurderinger, glæder og bekymringer. Sommetider kan det være svært at skabe overblik over tankerne - og det kan virke håbløst at skrue ned for tempoet. Og hver gang tankemylderet er ved at stoppe, dukker nye tanker blot frem. Hvor ville det være fantastisk, om man bare sådan uden videre kunne stoppe for alt tankemylderet, som var det en tænd og sluk knap.

Sluk for tankemylderet Det er muligt at slukke for tankemylderet, når vi lærer at tage én ting ad gangen. Og hvad er det i grunden, vi skal nå? For hvem og hvorfor? Når vi formår at koble 100% fra eller for en stund fordybe os i noget, hvor vi glemmer tid og sted - så lever vi - nu og her. Tanker om, hvad der skete i går, eller hvad der kommer i morgen, kan for en stund være nødvendigt at forholde sig til, blot det ikke tager overhånd, tid og tankevirksomhed fra det, du netop er i færd med at udføre, da det vil forringe resultatet.

'Multitasking' har overskredet sin holdbarhedsdato

3 facts omkring om multitasking:

1. Ting du lærer, mens du foretager dig noget andet imens, har du sværere ved at bruge til noget bagefter, end ting du lærer, mens du koncentrerer dig fuldt om dem. Det er fordi, du husker dem, men ikke får dem forarbejdet ordentligt, hvis du samtidigt foretager dig andre ting.

2. Hvis du laver andre ting, mens du arbejder på din computer, klarer du dig generelt signifikant dårligere, end hvis du ikke multitasker.

3. Du kan øge din karakter med op til et helt karaktertrin ved altid kun at lave lektier uden at være på f.eks. sociale medier eller YouTube samtidigt. (Kilder bl.a.: Science direct, WHO/NHTSA & Wilfrid Laurier University)

Gør det du brænder for!

Det tyder på, at vi er bedst givet ud, når vi tager én ting ad gangen - både i forhold til os selv og til vores omgivelser. Den anden ting er, at når vi finder tid til at fordybe os i en interesse, så finder vi ro og går ofte fra 'opgaven' med fornyet energi. Så det er aldrig spild af tid at dyrke sine interesser eller den kreative nerve - for det første 'trænes' vi i at slukke for tankemylderet, og for det andet er vi tilstede og nærværende i det, vi gør, hvilket giver det bedste resultat - og for det tredje samler vi ny energi. What is there not to like? Så drop den dårlige samvittighed, når du tager dig tid til at gøre det du brænder for - tænk det som en fremtidig investering. God fornøjelse Lise Vestergaard www.lisevestergaard.dk info@lisevestergaard.dk

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page