top of page

KLIMAHELTE

VANDREUDSTILLING 2024

EN VANDREUDSTILLING DER PLANTER TRÆER


Ved leje af dennevandreudstilling vil jeres virksomhed støtte med plantning af 100 klimatræer. Klimatræerne bliver plantet området i midtjylland.

Lise Vestergaards baggrund for udstillingen er at vi har brug for en mere positiv og inspirerende kommunikationsstrøm. Derfor skal vor tids Klimahelte frem i lyset til inspiration og motivation for os alle. Lise portrætterer visionære personer hvis klimahandlinger skaber en positiv effekt på den kollektive bevidsthed for klimaet og hvis klimahandlinger gør en forskel.

'Vi skal have fokus på hvad der virker, vi skal fokusere på drømmen og den ønskede fremtid. Det har stor effekt i praksis, især når det handler om at udvikle, forandre og bringe mennesker videre. For bag ethvert problem er en frustreret drøm – og vi skal huske på at drømmen kom først!

Rigtig god fornøjelse.

For leje af udstilling skriv til info@lisevestergaard.dk eller mikkel@klimatrae.com

Lise Vestergaard er ambassadør for Klimatræ og har via kunstprojekter d.d. kunnet bidrage til plantet af 1.500 Klimatræer.
Foto_Greta_web.jpg

TRASH ART. Ramme af forgyldt aflagt legetøj.

'YOU HAVE STOLEN MY CHILDHOOD'

‘You have stolen my dreams and my childhood with your empty words’
Det var ordene fra Sveriges klimaaktivisten Greta Thunberg til verdens ledere ved FN’s klimatopmøde i 2019 i New York. Værket er netop inspireret af denne tale. Du kan se talen ved at scanne QR koden der hører til denne vandreudstilling..

‘Kære Greta. Jeg kan ikke give dig din barndom tilbage. Jeg kan hylde din uvurderlige stemme, forgylde din indsats, støtte og handle på en fælles fremtid.’

I 2018 startede Greta Thurnberg skolestrejke for klimaet. En dengang ukendt svensk pige som stilte sig foran den svenske Riksdag med et skilt med teksten “Skolstrejk för klimatet”. Det er


 
blevet til blivende begivenhed der har vækket en fælles røst og bevidsthed med fokus på klimaforandringerne. Strejken som i dag er en global bevægelse ‘Fridays for Future’ (https://fridaysforfuture.org), hvor folk fra hele verden strejker for klimaet. Et bevis på hvordan en enkelt stemme kan skabe kollektiv bevidsthed og handling.

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg (født 3. januar 2003), svensk skoleelev fra Stockholm og klimaaktivist, som kæmper imod global opvarmning og for grøn omstilling med slagordene; “Skolstrejk för klimatet” (Skolestrejke for klimaet).


 
Leonardo_1x1_web.jpg

MONEY ART. Around a hundred folded dollar bills turning into real butterflies.

'THE AMERICAN DREAM HAS CHANGED'

‘They do not deserve our tax dollars, they deserve our scrutiny; for the
economy itself will die if our ecosystems collapse’…
Det var ordene fra Leonardo DiCaprio ved åbningen af ​​Klimatopmødet 2014 allerede i 2014. Værket er netop inspireret af denne tale. Du kan se talen ved at scanne QR koden der hører til denne vandreudstilling..

Fra filmhelt til klimahelt med fokus på en fælles fremtid.
COP28 er på programmet i disse dage. Nye taler, holdninger og forslag til handling. Hvilke taler blev så dem der forandrede verden og talte til vores hjerter og gav os anledning til handling? Leonardi DiCaprio har med sine ord..,
 
‘They do not deserve our tax dollars, they deserve our scrutiny; for the economy itself will die if our ecosystems collapse’…

skabt fokus og syn på sagen, han har også udvist seriøs handling og investe-
ret sin formue i sit re:wild program (www.rewild.org) der med flere projekter rundt om i verden har skabt gunstige forhold for planter og dyr.

Leonardo Wilhelm DiCaprio er en amerikansk skuespiller og filmproducer. Han har vundet en Oscar for bedste skuespiller i filmen The Revenant, og har været nomineret til en Golden Globe Award ni gange.
Født: 11. november 1974, Los Angeles, Californien, USA 
1x1_Sagd_Guru.jpg

Sadhguru er omgivet af en kreds af jord.

'THE ANSWER IS RIGHT BENEATH OUR FEET'

‘The damage to the soil we have caused a cross the planet is incredible and also dangerous. Because this is where life involves. You and me are just a litlle bit of soil.’ Sadhguru taler om vigtigheden af ​​jord og at opretholde balance i vores økosystem, og hvad vi kan gøre for at genoprette denne balance for fremtidige generationer. Du kan se talen ved at scanne QR koden der hører til denne vandreudstilling..

Med sin holistiske tilgang til verden har Sadhguru stiftet ISHA foundation. Hans grundlæggende vision er at tilbyde viden om indre indsigt og velvære. Indre viden, indsigt og harmoni i skabelsen på at skabe en verden i harmoni.
 
Fra denne vision stammer Save Soil programmet. (www.consciousplanet.org). Programmet er et forsøg på at hæve en menneskelig bevidsthed, og aktiviteter der støtter natur og alt liv på vores planet. Save Soil bevægelsen arnejder for:1. At rette verdens opmærksomhed mod vores døende jord.2. At inspirerer omkring 4 milliarder mennesker til at støtte politiske   omdirigeringer for at beskytte, pleje og vedligeholde jordbunden.3. Drivelse af nationale politiske ændringer i 193 nationer i retning af    at hæve og opretholde det organiske indhold af jord til et minimum på 3-6%.Sadhguru er en indisk guru og spirituel forfatter, med udbredelsen af yoga i den vestlige verden. Sadhguru har base i Coimbatore, Indien.Født: 3. september 1957 (66 år), Mysore, Indien.


 
Sir_David_1x1_web.jpg

'LIFE ON EARTH'

‘If we act now, we can yet put it right’.
Lise Vestergaard er vokset op med ‘Life on earth’ naturprogrammer som Sir David Attenborough så indlevende har formidlet. Han har igennem sit liv dokumenteret en rig del af verdens dyreliv. Det er blevet til filmen ‘A Life on the planet’ hvor han som formidler og miljø forkæmper kommer med løsninger på hvordan vi kan handle nu, for at rette op på de skader vi har forvoldt naturen.
Du kan høre mere ved at scanne QR koden.

Sir David Attenborough er desuden en inspirerende ambassadør for WWF og den naturlige verden. Hvis dokumentarprogrammer i årtier er nået ud til mange private stuer verden over.
 
WWF er den førende globale miljøorganisation som arbejder for at finde løsninger, så fremtidige generationer får en blomstrende verden med de rette levevilkår for dyrelivet. Det er en kæmpe udfordring, men hvis vi alle handler sammen, er der håb.Sir David Frederick Attenborough er formidler og naturforsker. Hans karriere som det respekterede ansigt og stemme for britiske naturhistorieprogrammer har varet i mere end 50 år. Han er bedst kendt for at skrive og præsentere de ti afsnit af Life on Earth fra 1979, som udgør en sammenfatning af alt liv på Jorden.Født: 8. maj 1926 (97 år), Isleworth, Storbritannien

 
Elizabeth_1x1_web.jpg

'WHEN WE LOOK AFTER THE TREES, THEY WILL LOOK AFTER US'

‘When we look after the trees, they will look after us’. ‘But these trees and the lifesaving foods they bear, will not survive on a 2,7 celsius warmer planet’.
Den kenyanske klimaaktivist Elizabeth Wathuti tale ved åbningsceremonien for World Leaders Summit på COP26. Værket er netop inspireret af denne tale. Du kan se talen ved at scanne QR koden.

Elizabeth Wathuti har stiftet (www.greengenerationinitiative.org)
The Green Generation Initiative, blev grundlagt i 2016. Elizabeth Wathuti  voksede op midt i de frodige landskaber i Nyeri County, Kenyas mest skovklædte region, og udviklede et tæt forhold til naturen fra en ung alder og plantede sit første træ syv år gammel.
 
The Green Generation Initiativ sigter på at forbinde mennesker til naturen, øge Kenyas skovdække, og stadig opbygger og øge fødevaresikkerheden. Deres nøgleprojekter er “Adopter et træ” og etablering af madskov i skoler og fælleshaver. Der er dags dato plantet 30.000 trees nutrition.Elizabeth Wanjiru Wathuti er en kenyansk miljø- og klimaaktivist og stifter af Green Generation Initiative, som fostrer unge mennesker til at elske naturen og være miljøbevidste i en ung alder og nu har plantet 30.000 trækimplanter i Kenya. Født: 1. august 1995 (28 år), Tetu, Kenya
 
bottom of page