top of page

Solo-exhibition

*Jeg tager skraldet

EN HØJAKTUEL UDSTILLING

 

Kunstværkerne i solo-udstillingen tager afsæt i centrale personers bud på, hvad vi kan gøre for at redde vores arts overlevelse. Det er blevet til temaerne: historie, ord, tanke, adfærd, klima, vejr, forbrug og påvirkning. Mød Rane Willerslev, Tor Nørretranders, Connie Hedegaard, Jens Hesselbjerg Christensen, Jesper Teilgaard og Henrik Beha Pedersen og få deres syn på klimaproblematikken og deres idéer til, hvordan vi hver især kan være med til at bremse udviklingen. Med trash-art-kunstværker, insekter foldet i dollars og motiver med grønne budskaber, samlet under titlen “Jeg tager skraldet,” sætter Lise Vestergaard spot på klimakrisen.

Kunst, en del af klimaløsningen

TV station og kulturkanalen Københavnerliv har dækket soloudstillingen'Jeg tager skraldet' med en sendeflade
ca. 2 gange dagligt over 7 dage. Se også programmet her: >>

HENRIK BEHA PEDERSEN

Samlet interviews og inspiration til kunstværker.
Skærmbillede 2021-08-11 kl. 13_edited.jpg
Interview med Henrik Beha Pedersen
Interview med Henrik Beha Pedersen
Inspiration og billedtilblivelse udfra interview med Henrik Beha Pedersen.
Boy_1x1.jpg
BOY GETS RID OF WASTE
Trash Art. Collagebaggrund blandt andet lavet af s emballageaffald fra Henrik Beha's husholdningsaffald.

 TOR NØRRETRANDERS

Fotos_Redigeret_1_tor_3.jpg
Interview med Tor Nørretranders
Boy_1x1.jpg
GREEN LINE
Inspireret af interview med Tor Nørretranders. 'Børnedygtighed'. At børn per intuition lever i overens med deres sande natur og dermed lever i langt højere grad i pagt med naturen..
Pige.jpg
BUTTERFLY
Inspireret af interview med Tor Nørretranders. 'Børnedygtighed'. At børn per intuition lever i overens med deres sande natur og dermed lever i langt højere grad i pagt med naturen, fordi de har en naturlig nysgerrighed på at opleve den og forstå den. (Sommerfugl er trash art lavet i origami af husholdningsaffald.) 

JESPER THEILGAARD

Fotos_Redigeret_1_Jesper_1.jpg
Interview med Jesper Theilgaard
Foto.jpg
BLÆSE 'VEJRET' MED DET
Inspireret af interview med Jesper Theilgaard. Installationen 'Blæse vejret med det', med afsæt i Jespers fokus på hvordan den næste generation og de næstkommende generationer i det hele taget ikke BARE kan sige ''blæse være med det'.... 'De kan ikke leve på samme måde som min generation'.  
Og tilståelsen af at hverdagens handlinger betyder noget i det store klimaregnskab.
Installationen 'Blæse vejret med det', illustrerer mængden af husholdningsaffald vi per dansker smider ud pr. måned. Største delen, affald som går op i røg og dermed øger mængden af CO2 som forværrer drivhuseffekt og påvirker klimaforandringer.

RANE WILLERSLEV

Fotos_Redigeret_1_tRane_2.jpg
Interview med Rane Willerslev
WAY_OUT.jpg
UDVEJ (Naturens vej er vores vej)
Inspireret af interview med Rane Willerslev. Installationen 'Udvej'. 
Med afsæt i Ranes råd til hvordan vi passer bedre på vores klode. Det at vi opholder os mere i naturen, kommer ud i naturen, udforsker naturen og er nysgerrig på naturen. Naturen som en naturlig del af vores hverdag.

JENS HESSELBJERG CHRISTENSEN

Fotos_Redigeret_3_Jens.jpg
Interview med Jens Hesselbjerg Christensen
Jens-Hesselbjerg.jpg
SULT. (Lov os naturen)
Inspireret af interview med Jens Hesselbjerg Christensen. Billedet SULT 'Lov os naturen'. 
Med afsæt i Jens' fokus på at vi skal have en tydelig lovgivning som gør at det bliver en nemt valg at være bæredygtigt. At de fra 'oven', fra regeringens side skal komme med tydelige udspil og lovændringer så vi nemmere sammen kan skabe ændringer som mindsker klimaforandringer.  
Billedet er motivet af en dreng, der med et spinkelt håb i blikket retter opmærksomheden imod en sommerfugl der har sat sig på hans gaffel. Han er ikke sulten på det der umiddelbart er ham serveret for ham... Baggrunden er lavet af en art collage af ægte 10-dollarsedler. På 10-dollarsedlen er afbilledet, Alexander Hamilton, den første amerikanske finansminister, en fremtrædende statsmand, ideolog og leder af det føderistiske parti, som var i spidsen for dets oprettelse. Udviklet et program for fremskyndet kommerciel og industriel udvikling i USA, skaberen af ​​den amerikanske nationale valuta - dollaren. Vores levevis og lovgivning er inspireret af livet 'overthere', hvorfor baggrunden består af dollarsedler. 
I starten kom vi til U.S.A. for at finde guld. I forlængelse af den industrielle revolution fandt vi også ud af at bruge penge på forbrugsgoder som netop kom fra U.S.A., eks. fjernsyn og radio.

“We need leaders not in love with money but in love with justice (and nature). Not in love with publicity but in love with humanity.” Martin Luther King Jr.

Stay rich, go by heart...

CONNIE HEDEGAARD

Skærmbillede 2021-08-11 kl. 13.16.28.png
Interview med Connie Hedegaard
People_2.jpg
*HUMAN' 
Inspireret af interview med Connie Hedegaard.
Befolkningstilvækst. Hvis der generelt ikke var en befolkningstilvækst så skulle vi såmænd nok klare den, med den almindelig teknologiske udvikling der er i samfundet. Det er selvfølgelig det der gør, vi har en dobbelt udfordring. For selvom det ser ud til at vi er ved at få afbødet at vi ikke når 11-12 milliarder mennesker – vi vil nok ifølge FN lande på 10 milliarder mennesker i 2050, så er det jo stadig en udfordring. Kunst en del af klimaløsningen Man kan tale rationelt om det her og man kan tale teknologisk, teknologi og så skal der en pris på. Jeg tror at det stadigvæk ikke er gået op for rigtig mange mennesker hvor store forandringer vi skal igennem. 

https://www.theworldcounts.com/challenges/planet-earth/state-of-the-planet/world-population-clock-live/story

 
Trash.jpg
'NATURE'
Inspireret af interview med Connie Hedegaard.
'Vi skal se at blive enige om at det koster noget at udlede C02 . Det skal koste at forurene. Og det princip har vi faktisk været enige om siden 1992 globalt, det er bare ikke det vi gør. Tvært imod så bliver vi ved med at gi’ subsidier til kul, olie og gas. Altså at støtte det som vi ikke vil ha’. Vi skal gøre det modsatte. Vi skal gøre det billigt at gøre det vi gerne vil ha’ og vi skal gøre det dyrere at gøre det vi ikke vil ha’. Og det er den STORE ting der mangler. For hvis flere gjorde det, så vil vi hurtigere få gang i teknologierne i innovationen, folk ville træffe nogle andre valg, så kom der gang i de der gode cirkler. Så skulle jeg ha’ et ønske, så skulle det være det.

https://www.theworldcounts.com/challenges/planet-earth/state-of-the-planet/world-waste-facts/story
bottom of page