Ta' en pause - og skab resultater...


For mange informationer og for meget uddannelse kan være ødelæggende for ens kreativitet. Tests viser, at jo mere man lader folk være uafhængige i deres tankegang, jo mere plads man skaber til den individuelle - jo bedre er de kreative aktiviteter, løsninger og resultater. Når det drejer sig om kreativitet, handler det om at give plads til det umiddelbare.

Det handler om at fodre ‘harddisken’ med en hvis mængde data og herefter lade inkubationen arbejde for en. Det vil med andre ord sige, at når du eksempelvis tager en lur stiger dine chancer for at løse problemstillinger eller at få ahaoplevelser som et resultat af søvnen. Psykologer mener, at dette er tilfældet på grund af ‘inkubationen’ - altså den proces som forsætter med idéløsning i vores underbevidsthed. Det samme gælder, når vi tager en pause. Og så er det sådan med kreativitet - den kommer sjældent til os, når vi sidder foran skærmen. En virksomhed som Google har indset dette og opfordrer deres medarbejdere til at tage en pause, når de føler sig låst. Så ta’ en pause, gå en tur, spil bordfodbold, gå til et uforstyrret sted, hvor du med god samvittighed kan slippe tankerne og lade pausen og frirummet ‘arbejde’ for dig.

God fornøjelse :)

Lise Vestergaard

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts