top of page

Hvad du ønsker, skal du få


Mange af os har hørt, at hvis vi tænker positive tanker, vil positive ting ske - og hvis vi virkelig har et brændende ønske - så vil vores ønske gå i opfyldelse.

Tanker er virkelig kraftfulde og kan symbolsk set flytte bjerge. Bare fordi dit ønske ikke går i opfyldelse med det samme, betyder det ikke, at det aldrig vil gøre det. Når du ønsker noget, lige meget hvad det er, så er det vigtigt, at dine tanker er i en positiv tilstand. Ønsker du i en negativ tilstand og fokuserer på alt det, der mangler, eller som ikke er - vil du højst sandsynlig opleve, at du blot øger denne utilstrækkelige tilstand. For det du fokuserer på, får du mere af... Så hvis du i stedet fokuserer på det, du ønsker - frem for det du ikke ønsker - er dine chancer for at lykkes fordoblet.

Og ønskerne kan være mange. Nogle ønsker sig at blive klogere på 'hvad vej de skal gå'. Andre ønsker sig et job og nogle et nyt job med flere udfordringer. Nogle ønsker sig mindre stress og mere fritid, og nogle drømmer om at blive en bedre chef eller måske at blive selvstændig.

Hvordan?

Det er sådan med ønsker og mål, at jo mere det står os klart, hvad vi ønsker - jo kortere er vejen til at nå målet.

På Harvard Business School lavede man i 1979 en undersøgelse, hvor man spurgte dimittenderne fra deres MBA program: “Har du sat dig og nedskrevet klare mål for fremtiden og lavet planer for, hvordan du vil nå dem?” Kun 3% af dimittenderne havde skrevet deres mål og planer ned. 13% havde mål men havde ikke skrevet dem ned, og 84% havde ingen mål overhovedet. 10 år senere blev de samme personer spurgt igen. Forskerne fandt, at de 13%, der havde sat sig mål men ikke skrevet dem ned, gennemsnitligt tjente dobbelt så meget som de 84%, der ingen mål havde overhovedet. Men til deres overraskelse tjente de 3%, der havde klare, skrevne mål og planer for, hvordan de skulle nå dem, 10 gange så meget som alle de andre 97% tilsammen! Der er dog en 'usynlig' og afgørende dimension, som beretningen glemmer at fortælle. Nemlig det at have så klare og nedskrevet mål gør, at vi per automatik genererer et billede på nethinden og en forestilling om den ønskede situation - vi kan 'se det ske' og oplever os selv i situationen, inden det er sket. Det hjælper os samtidig effektivt til bedre at se også vejen til målet.

Faktisk er det et princip, vi udsættes for flere tusinde gange dagligt - nemlig gennem reklamer. Reklamebranchen sælger os billeder af et ønskeliv - eller et liv vi sommetider kun kan drømme om. Og det gør de, fordi de efter mere end 100 års arbejde har knækket koden til at manipulere den menneskelige psyke. Og en af de vigtigste opdagelser, de har gjort undervejs, er, at synet har en stærkere virkning på os, end nogen var klar over. En kraft der virker ubevidst.

Og det er de principper, vi kan bruge i vores hverdag. Til at manipulere os selv – med en positiv hensigt.

Så stop aldrig med at ønske det, du vil opnå i livet, og stop aldrig med at være positiv. Drømme og ønsker går i opfyldelse... men når, hvor og hvordan er engang imellem en lille overraskelse! Med mindre vi meget bevidst bruger effektive handlingsplaner, eksempelvis 'Visual Goal Mapping', se mere her.

Så tænk dig godt om, når du brændende ønsker dig noget - den slags ønsker har det med at gå i opfyldelse, når vi bare kan se målet klart og handle derefter?

God fornøjelse

Lise Vestergaard

www.lisevestergaard.dk

info@lisevestergaard.dk

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page