top of page

3 tips til at slippe kreativiteten løs


Ifølge ordnet.dk betyder det at være kreativ at være god til at få nye idéer og realisere dem (på en fantasifuld eller kunstnerisk måde). En god idé er ikke at opfinde den dybe tallerken igen - en god idé er en ny kombination af kendt viden.

Her er 3 tips til, hvordan du kan slippe kreativiteten løs.

1. Skab dit eget rum Selvom at vi kan være produktive i samarbejdet med andre - og selvom at det er vigtigt at vidensdele og indhente informationer som led i idégenerering, er der ikke noget som at have egen tid til at skabe og tænke. For det viser sig, at de mere kreative og fantasifulde netværk i hjernen simpelthen fungerer bedre, når vi er alene. Det er, når vi er i stand til at engagere os i, hvad neuroforskere kalder “konstruktiv intern refleksion” - en mental tilstand som er afgørende for idéudvikling og kreativitet. Når omverdenen er tunet ud, er vores hjerner bedre til at skabe nye kombinationer, krystallisere erindringer, og behandle oplysninger.

2. Agere frem for at reagere (Act instead of react)

Sæt dig udover, hvad du tror, der forventes af dig - og slip tanken om at høste anerkendelse. En anden mental blokering for vores kreativitet er simpelthen den, at vi alt for ofte tænker på resultatet, og på hvordan omverdenen vil tage imod vores idé. En mental blokering som trækker energi og tid ud af den kreative og umiddelbare proces. Pablo Picasso sagde det således: “All children are artists. The problem is how to remain an artist once he grows up” eller “All children are creators. The problem is how to remain a creator once he grows up”. Som voksen er vi tilbøjelige til at glemme vores naive og umiddelbare tilgang til livet. Vi spænder ben for os selv, hvis vi ikke tror på, at ‘pligter’ og det at være ‘ambitiøs og målrettet’ kan gå hånd-i-hånd med et legende og kreativt liv. 3. Prøv nye ting - gør dig mere kreativ Åbenhed for at prøve nye ting vil udvikle din kreativitet. Der er en neurovidenskabelig sammenhæng mellem åbenhed over for nye erfaringer og kreativ tænkning. Dopamin spiller en rolle i motivation og læring. Dopamin har betydning for fysiske og psykiske funktioner som indlæring, styring af bevægelser, stemningsleje, tankevirksomhed og hukommelse. Når vi udforsker og laver research, sker der en psykologisk påvirkning, som gør at vi udvikler fleksibilitet overfor nye ting. Prøv nye ting og træn dermed din kreativitet f.eks. ved at starte på noget helt nyt og ukendt - et nyt sprog, en ny sport, sang eller andet. God fornøjelse

Lise Vestergaard

info@lisevestergaard.dk www.lisevestergaard.dk

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page